SPASITE SVOJA LEDJA OD JAKIH BOLOVA: Uradite ovih 6 vjezbi i zivite normalan zivot bez bolova u ledjima

01 Nov 2017
Advertisement

Bol u leđima muči mnoge ljude, međutim, protivupalna sredstva za opuštanje mišića, fizikalna terapija i operacija nisu uvijek pravo rješenje.

Ponovno uspostavljanje prirodnog držanja tijela i pravilnog kretanja, može da smanji bolove u leđima.

Ovo su neke vježbe koje možete praktikovati svakodnevno:

Dok ste u krevetu

Koristite ruke da biste mogli da istegnute leđa dok ležite. Savijte koljena i na laktovima se izvijajte prema gore. Potisnite laktove prema stopalima dok se vaša leđa ispravljaju. Ispružite se zadržavajući ovu dodatnu dužinu. To omogućava leđima da se isprave dok spavate.

Kada nosite torbicu i šetate gradom

Nosite torbicu bliže kičmi nego pupku. Koristite laktove da okrenete torbu prema leđima. Na taj način, manji je pritisak na leđa, torbica se ne skida sa ramena tako lako i njena težina pomaže da su leđa ispravljena.

Kada ste za kompjuterom

Sjedite dovoljno blizu tako da ne budete u iskušenju da vam ramena budu iskrivljena ili tijelo, da biste dodirnuli tastaturu. Izvijte ramena tako da budu u dobroj početnoj poziciji, a zatim se približite tastaturi tako da je možete dosegnuti samo podlakticama.

Kada stojite u redu i čekate

Provjerite da je vaša težina uglavnom na petama dok stojite. Vaše pete su mnogo bolje opremljene za nošenje težine tijela nego delikatna tkiva na prednjem djelu stopala.

Zaljuljajte kukove naprijed-nazad sve dok ne osjetite da je većina težine prešla s prednje strane stopala na pete. Uravnotežite ovaj pokret tako što ćete isturiti gornji dio tijela prema naprijed kako biste se osjećali stabilnije, piše Avaz.ba.

Dok perete zube pred ogledalom

Neka vam leđa budu ispravljena dok perete zube. Proverite svoj profil u ogledalu kako biste videli kako vam ide. Pomicanje bokova napred-nazad, gore-dole, koristi telu za jačanje leđnih mišića i istezanje tetiva kolena. Ne naginjite se napred jer to oštećuje kičmene diskove, živce i ligamente.

Kada vozite auto

Koristite naslon za glavu u autu da biste dodatno istegli vrat. Počnite nježnim povlačenjem kose na zadnjoj strani glave prema gore i nazad, a zatim naslonite glavu na naslon malo više nego što biste to obično učinili.

Avaz

Advertisement
Komentari
Najnoviji članci

© 2014 - 2018 Naslov.ME | Sva prava zadržana. | Posao

Powered by Domen.ME