PRVI SLUČAJ SMRTI NA OSTORGU: Rus preminuo u NAJSVETIJEM MANASITRU

19 Aug 2016

Nesrećni čovjek je preminuo, a mitropolit vladika Amfilohije je odmah na licu mjesta održao mali pomen i kratku besjedu.

manastir

Ruski državljanin Jurij Nikolajevič Kamnev iz Moskve (59), prisustvovao je liturgiji koju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pred manastirom Ostrog, kada je iznenada pao prije nego što je dočekao red na poklonjenje Svetom Vasiliju Ostroškom!

Nesrećni čovjek je preminuo, a mitropolit Amfilohije je odmah na licu mjesta održao mali pomen i kratku besjedu.

Bog da mu dušu prosti i podari carstvo nebesko. Prvi slučaj da se neko upokoji ovako u ovoj svetinji. To je neko Božje znamenje Jurijevo. Gospod ga je primio ovdje, da mu oprosti sve grijehe voljne i nevoljne i da ga upokoji sa Avramom, Isakom i Jakovom i Svetim Vasilijem Ostroškim, koji ga je na čudan način prizvao na ovo mjesto da odavde krene u carstvo nebesko – besjedio je potreseni Amfilohije.

Njega, kao i sve prisutne vjernike i sveštenstvo koji su Rusu pokušali da pruže pomoć, ova nesreća je potresla, a kako Alo prenosi, na lice mjesta odmah su došle policija i Hitna pomoć.

Međutim, sve što su mogli da konstatuju je smrt ruskog državljanina.

Jurij Nikolajevič Kamnev u ostrošku svetinju došao je sa grupom poklonika, a posljednjih godina je često boravio u Crnoj Gori.

Advertisement
Komentari
Najnoviji članci

© 2014 - 2018 Naslov.ME | Sva prava zadržana. | Posao

Powered by Domen.ME