Ovo su prvi ZNAKOVI da RAK raste u vašem tijelu, ni pod razno ne ignoriste ovo

09 Feb 2018

Jedan od vodećih uzroka smrti je itekako rak.Naravno, kao i svaka bolest, što se prije uoči imamo više mogučnosti da se izliječimo.Kao i za svaku bolest tijelo daje itekakve signale. Kada je riječ o tumoru, nemojte gledati samo rutinske testove, nego poslušajte malo i svoje tijelo šta vam govori.Upravo iz tog razloga smo odlučili podijeliti sa vama par znakova koje vma tijelo šalje i traži pomoć:

Šištanje ili teško disanje.Pojava masnica ili često krvarenje iz nosa.Slabost i umor. Hronični kašalj ili bol u grudima.Neprestana temperatura ili infekcija.Iznenadni vrlo bolni mentsrualni ciklusi ili krvarenje između ciklusa.Problemi sa gutanjem-Otečeni limfni čvorovi ili grudvice na vratu, ispod pazuha ili prepona.

Nadutost ili dobijanje težine u predjelu abdomena.Osjećaj sitosti i nemogućnost jedenja-Rektalno krvarenje ili krv u stolici.Bol u karlici ili stomakuNeobjašnjiv gubitak kilograma.Uznemiren stomak ili bol u stomaku-Promjene na bradavicama.Crvene, bolne ili otečene dojke.Otok ili promjene na licu.Neprestana upala ili grudvice koje se ne povlače i krvare .Bol u leđima ili sa donje desne strane.

Izvor: Infozona.rs

Advertisement
Komentari
Najnoviji članci

© 2014 - 2018 Naslov.ME | Sva prava zadržana. | Posao

Powered by Domen.ME