Ovaj tihi ubica se SVUDA nalazi – svaki dan jedemo ovo, a to je najsmrtonosniji OTROV!

23 Feb 2018
Advertisement

Svjesni smo da namirnice sadrže aditive koji rok trajanja produžuju, ili njen ukus poboljšavaju. Ali, da li smo svjesni toga koliko mogu biti štetni neki ti aditivi po naše zdravlje?


Aditiv natrijum-glutamat E621 dodaje se u skoro svaku namirnicu koja se u restoranima koristi svakodnevno, kako bi hrani dao intenzivniji ukus. Taj prah je bijele boje i sličan je soli i šećeru. Kad se u vodi rastvori, ukus je poput supe s mesom.

Ta se supstanca bilo kojoj hrani može dodati. Uzrokuje povećan apetit, gojaznost i prejedanje. Služi da se pobude moždane ćelije, nekad ima dejstvo narkotika, do krvi u mozgu lako dopire i uzrokuje genetske izmjene.

Može se pronaći u raznim vrstama kobasica, gotovim supama, čipsevima, salamama, pivu, konzerviranoj hrani i raznim drugim namirnicama koje u ishrani koristimo.

Odrasli dnevno mogu istolerisati 1,5 grama natrijum-glutamina, a djeci se ne preporučuje preko pola grama. U svijetu se danas koristi preko 200 hiljada tona natrijum-glutamata svake godine.

Ukoliko dođe do predoziranja, javljaju se simptomi poznatiji kao ‘sindrom kineskog restorana’, te može doći do vrtoglavice, migrene, ometanja hormonskog balansa, slabosti, mučnine, vizuelnih smetnji, boli u grudima, slbaosti i tako dalje.

Ikeda Kikunae ga je otkrio u Japanu 1907. Pomoću raznih eksperimenata otkrio je tu supstancu koja prirodni ukus poboljšava, kao i aromu i ukus konzervirane hrane, zamrznute i brze hrane.

Advertisement
Komentari
Najnoviji članci

© 2014 - 2018 Naslov.ME | Sva prava zadržana. | Posao

Powered by Domen.ME