NAJSKUPLJI AUTOMOBIL NA SVIJETU: Cijena je prava sitnica a od opreme jos samo mu wc fali!

29 May 2017

[teplayer vid_url=”http://naslov.me/wp-content/uploads/2017/05/Najskuplji-automobil-na-svijetu-prava-sitnica-12miliona.mp4″ width=”” height=”” responsive=”true” ads=”true” autoplay=”true”][/teplayer]

Iako proizvođač nije želio da saopšti cijenu vozila, ovaj jedinstveni Rolls-Royce navodno košta 10 miliona funti, što ga čini najskupljim novim automobilom svih vremena.

Rolls-Royce je na manifestaciji Konkurs elegancije (Concorso d’Eleganza Villa d’Este) koja se tradicionalno održava svake godine na obalama jezera Komo u Italiji, predstavio jedinstveni automobil sa oznakom Sweptail, koji je izrađen u jednom jedinom primerku.

S obzirom da na svijetu neće postojati još jedan Sweptail, a uzevši u obzir dodatne luksuzne sadržaje kojima Sweptail nadmašuje “obične” Rolls-Royce automobile, suma od 10 miliona funti (oko 11,5 miliona eura), koja se spominje na stranim automobilskim sajtovima možda i jeste tačna.

Kao osnova za ovaj jedinstveni automobil poslužio je serijski Rolls-Royce Phantom Coupe, a dizajn je inspirisan starinskim modelima ovog proizvođača, ali i izgledom luksuznih jahti.

Unutrašnjost je, takođe, znatno izmijenjena u odnosu na regularni Phantom Coupe, a među skupocjenim materijalima koji su upotrijebljeni u kabini ističu se detalji od najkvalitetnijeg drveta i kože.

Rolls-Royce je saopštio da su se sa anonimnim klijentom dogovarali samo oko detalja izrade vozila, ali ne i oko cijene (očigledno da je reč o onoj vrsti kupca kome to nije toliko bitno), što donekle objašnjava izostanak zvanične informacije o tome koliko Sweptail zaista košta.

Kada se zna da je riječ o jedinstvenom automobilu na svijetu, kupovina ovog vozila, uprkos astronomskoj cijeni, može se pokazati i kao dobra investicija za budućnost, jer će njegova vrijednost sa godinama vjerovatno rasti.

(Jutarnji)

Advertisement
Komentari
Najnoviji članci

© 2014 - 2018 Naslov.ME | Sva prava zadržana. | Posao

Powered by Domen.ME